Rotterdamlı yaşlı çift bu yıl nisan ayına kadar aldığı evde bakım hizmetini bir anda kaybetti. Yapılan başvurulara bir cevap alamayan çift sonunda çareyi Ombudsman’a başvurmakta buldu.

Rotterdamlı Ombudsman Anne Mieke Zwaneveld, masasına gelen bu vaka ile ilgili Cuma günü yaptığı açıklamada, yaşananların “akıl almaz” nitelikte olduğunu yaşlı çift ve mahalle hemşiresinin dahi belediyeden zamanında cevap alamadığını dile getirdi, olayı incelemeye aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz dönem içinde onlarca kişiden kesilen temizlik yardımları ile ilgili şikayetler gelmeye başladığını belirtirken, belediyenin bu konu ile ilgilenen bölümünü incelemeye aldığını duyurdu.
Zwaneveld önümüzdeki haftalarda diğer bölge ombudsmanları ile de görüşeceğini dile getirdi.

Sözü edilen yaşlı çiftin yardımlarının devam ettirildiğini Rotterdam Belediye Encümeni Hugo de Jonge’nın sözcüsü ise “bu gerçekten hiç istenmeyen bir durum. Yardım için beklemek zorunda kaldılar, aslında buna hiç gerek yoktu” şeklinde ifade kullandı.

Rotterdam’da WMO’dan yararlanan 35 bin kişi olduğu belirtiliyor. Ancak ülke geneline bakıldığında özellikle geçen yıl yapılan yardımları kesildiği için mahkemeye başvuranların sayısında artış yaşandığı belirtiliyor. Bunlardan en tanınmış olanı ise Dantumadiel’deki çok yaşlı çift. Belediye bu yıl için yardımın kesileceğini belirtmiş, yaşlı çiftte mahkemede dava açmıştı. Görülen davada hakim yaşlı çifti haklı bulmuştu.

© SONHABER.NL