Bu yılın başında, hükümetin koalisyon ortakları Demokratlar 66 (D66) ile Hıristiyan Demokrat Parti (CDA), Hollanda’ya yeni gelecek olan Türklere entegrasyon zorunluluğunu mümkün kılan yasal bir çözüm bulduklarını açıklamıştı.





Ancak, Ankara Antlaşmasının 9'uncu maddesi (eşitlik ilkesi) ve Ortaklık Konsey Kararı 1/80, 13'üncü maddesine göre, Türkler için dil ve uyum sınavını zorunlu hale getirilmesini yasaklamaktadır.





Hükümet kursların 2020’den itibaren yeniden başlatılması için çalışma yaparken, Rotterdam belediyesi, bu süreci beklemeyeceğini ve Türkler için uyum kurslarını başlatacaklarını duyurdu.





Rotterdam Belediyesi meclis üyesi Bert Wijbenga (VVD) NOS’a yaptığı açıklamada, Rotterdam şehrine her yıl 250 ile 300 arasında Türk’ün evlilik yoluyla yerleştiğini, bununda yüzde 90’ı kadın olduğunu söyledi.





Rotterdam Belediyesi meclis üyesi Bert Wijbenga (VVD), ‘Aile birleşimi ile gelenlerin Hollandaca bilmemesi, Hollanda hakkında bilgi sahibi olmaması toplumdan kopuk yaşamasına neden oluyor’ dedi.





Bert Wijbenga:’Ankara Antlaşması yasasına saygı duyuyoruz ve yeni gelenlere herhangi bir zorlama uygulamayacağız. Ancak Rotterdam’a yeni gelenlere irtibata geçip kursa katılmalarını isteyeceğiz.’ dedi.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!