Devlet Halk Sağlığı Enstitüsü (RIVM) okullarda görülen baş bitine karşı saç sprayi ve saç jellerini öneriyor.

Telegraaf gazetesinin Devlet Halk Sağlığı Enstitüsü (RIVM) araştırmasına dayandırarak verdiği bir haberde, ebeveynlerin korkulu rüyası olan baş bitlerine karşı önlemler dile getirildi. RIVM’e göre saçlara uygulanan jeller ve spreyler baş bitlerine karşı önleyici etki yaratıyor ve bit oluşumunu önlüyor.

Gözümüzü açtı

Yaklaşık 6 ay önce RIVM tarafından başlatılan baş biti araştırmasında elde edilen sonuçlar hakkında bir açıklama yapan RIVM uzmanlarından Desirée Beaujean elde edilen bu bilginin kendileri açısından “göz açıcı” nitelikte olduğunu dile getirdi.

Elde edilen sonuçlara göre saç jeli kullanan erkek çocukların başlarındaki baş bitleri yüzde 3’şlere kadar düştü. Jel kullanmayanlarda ise bu oran yüzde 6’larda kaldı. Kızlarda ise daha büyük sonuçlar elde edildi. Saç spreyi kullanan kızlarda yüzde 7 kullanmayanlarda ise yüzde 12 oranında baş biti görüldü.

Bir başka elde edilen sonuç ise baş bitlerinin ilkokulların yanı sıra, neredeyse aynı oranda ortaokullarda da görülmesi. Bu sonucun çok dikkat çekici olduğunu belirten RIVM, bu konuda ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini belirtiyor.

© SONHABER.NL