Sendikalar halen cao anlaşmasında uzlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle polis memurlarının Pazartesi gününden itibaren süresiz olarak greve başlayacaklarını ve bu nedenle ceza kesmemeleri için çağrıda bulundu.

Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferd Grapperhaus konuyla ilgili yaptığı açıklamada, polis memurlarına ilişkin yeni cao anlaşmasını sağlayabilmek için görüşmelerin devam etmesinin önemini vurgulayarak maaş konusunda iyi bir teklifle geleceğini ifade etti.

ACP Başkanı Gerrit van de Kamp polis memurlarının özellikle üst düzey yetkililerin yıllardır kendilerine kulak asmadığını ve görmezden gelindiklerini düşündüklerine dikkat çekerek, iş yükünün hafifletilmesi ve maaşlara zam yapılması konusunda gelişme kaydedilmesini istedi. Van de Kamp her iki tarafın da memnun olması için öncelikle üst düzey yetkililerin polis memurlarının isteklerini dikkate alması gerektiğinin altını çizdi.

Polislerin otoban ve insan hayatını ve kamu güvenliğini tehdit durumlarında ceza kesmeye devam edeceği belirtildi. Küçük çaplı ihlallerde ceza kesilmeyeceği aktarıldı.

SONHABER.EU