Özellikle Rotterdam ve Den Haag gibi kentlerde polislerin yabancı kökenli vatandaşlara potansiyel suçluymuş gibi davranması artık emniyet, siyasiler ve vatandaşlar tarafından kabul edilemez hale gelmesiyle birlikte konuyla ilgili inceleme yapılacağı açıklandı.

Rotterdam belediyesine önerge sunan NİDA partisi facebook sayfasından yaptığı paylaşımda, Rotterdam'da artık polislerin ayrımcılık konusunda incelemeye alınacakları ve gerektiğinde müdahele edileceğini bildirdi.

Yabancı kökenli vatandaşların sürekli polisin hedefinde olması ülke genelinde tepkilere yol açarken, Emniyet Genel Müdürlüğü de bu durumun profesyonel olmadığını ve polis memurlarının bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü aynı zamanda ''suçluların genel profilleri vardır. Çeviri yaparken kişilerin görünüşü ve etnik kökenine göre değerlendirme yapılamaz. Polis memurları işini daha iyi yapmak için özen göstermelidir. Rastgele bu suçludur şüphesiyle herkesi çeviremeyiz'' sözleriyle bu hataya düşen polislerin vatandaşın kendilerine olan güveni sarstığını aktradı.

SONHABER.EU