İslam karşıtı tutumu ve söylemleri ile tanınan Pegida topluluğu bu hafta Pazar günü Utrecht’te bir gösteri yapmaya hazırlanıyor.

Utrecht Belediye Başkanı Van Zanen ile yaptığı görüşme sonrası RTV Utrecht televizyonunda bir açıklama yapan Pegida Hollanda sözcüsü Edwin Wagensveld, şehirde gösteri yapılmasına izin verilmediğini ve kendilerine het Hogelandsen parkında gösteri yapma imkanı tanındığını belirtti.

Van Zanen bu durumdan hoşnut olmadıklarını dile getirirken, “Pazar günü gösterimizi kesinlikle yapacağız.” Dedi ve bu gösterilerin devamının geleceğine vurgu yaptı. Van Zanen “politika değişikliği olana kadar bu gösterilere devam edeceğiz” dedi.

Bu hafta cumartesi günü Utrecht’te başka bir gösteri daha olacak. Pegi,da karşıtlarının düzenleyeceği gösteri yine het Hogelandsepark’da yapılacak. Kendilerine gösterilen yerden memnun olmadıklarını belirten Nederland Bekent Kleur organizasyonu sözcüsü Auke de Otter RTV Utrecht’de yaptığı açıklamada “Mesajınızı verebileceğiniz bir yerde olmayı tercih edersiniz. Bu da aslında şehir merkezi olmalı” şeklinde ifade kullandı.

Utrecht Belediye Başkanı Van Zanen ise geçtiğimiz ay şehir merkezinde gerçekleşen gösteriler esnasında çıkan çatışmaların bir daha yaşanmasına izin vermek istemediklerini dile getirirken, gösterilerin yapılacağı yer konusunda Perşembe günü net bir açıklama yapacaklarını dile getirdi.

SONHABER.EU