Bir yıl önce Almanya’nın Dresden şehrinde 300 kişiyle düzenledikleri gösteriyle adlarını duyuran İslam karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (Pegida ) tekrar hortladı.

Dün akşam sayıları 5 bin civarında olan Pegida’lılar tekrar sahneye çıkarak yaptıkları gösteride siyasi parti olacaklarını duyurdu. Çeşitli televizyon kanallarındfa yayınlanan habere göre Pegida kurucusu Lutz Bachmann, hareketin partiye dönüşeceğini ve kuracakları partinin yerel, eyalet ve genel seçimlere katılacağını söyledi.

Öte yandan Pegida lideri Lutz Bachmann, Facebook sayfasındaki paylaşımında ise Almanya'da 2017'den önce seçime gidileceğini beklediklerini, Pegida'nın parti olarak seçime hazır olmasının zorunlu olduğuna dikkati çekti.

Uzun süredir sessiz olan ve mülteci sorunuyla birlikte tekrar sahneye çıkan Pegida'nın bu çıkışı dikkatleri Pegida üzerine topladı. En son eylemlemini 5 Ocak 2015' tarihinde Dresden'de 18 bin kişinin katılımı ile yapan Pegida, geçen süre içinde bu sayıyı kat kat artırdığı düşünlüyor.
Pegida sadece Avrupa’nın İslamlaşmasına değil, göç politikalarına karşı sert tutumları ile birlikte Alman kimliğinin korunması konusunda da radikal düşüncelee sahip.