Göç ve İslam karşıtı aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) örgütü üyelerininin, 2 Ekim tarihinde yeniden gösteri yapacağı iddia ediliyor.

Pegida üyeleri, Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Rotterdam'ın güneyinde yer alan Laleli Camii önünde, 7 haziran tarihinde de eylem yapma girişiminde bulunmuştu.

Camii önünde yapacağı domuz çevirme etkinliğini, toplanan kalabalıktan korkarak son anda iptal etmişlerdi. Birde katılımın az olması, yaklaşık 15 kadar ırkçının katılmasından dolayı geri adım atmışlar ve polis eşliğinde uzaklaşmışlardı.

Eylemi Ramazan ayında yapmış olmaları ve cami önünde domuz çevirme yapacak olmaları toplumunun her kesiminden tepki çekmiş ve binlerce kişinin cami önüne toplanmasına neden olmuştu.

Aslında buna eylem veya gösteri demek çok yanlış. Bu resmen bir provakasyon ve bu eyleme halktan önce resmi makam ve mercilerin izin vermemesi gerekiyor. Hollandanın diğer şehirlerinde izin verilmezken, Rotterdam şehrinde izin veriliyor olması oldukça manidar ve dikkat çekici.

Kaynak:Turkinfo