Alman polisinin verdiği bilgilere göre, Paris saldırıları ile bağlantılı olarak Aachen kentinde ikisi erkek, biri kadın üç şüpheli gözaltına alınmıştı. İlerleyen saatlerde polis, iki kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu. Deutsche Welle'nin haberine göre böylelikle Aachen'da gözaltına alınanların sayısı beşe yükseldi.

Soruşturmanın devam ettiği, bu nedenle şüphelilerin hüviyetine ilişkin bir açıklama yapılamayacağı ifade edildi. Ancak diğer kaynaklarda, gözaltına alınan kişilerin yabancı olduğu bilgisine yer verildi. Polis Sözcüsü, "Paris saldırıları ile ilişkili olarak aranan kişilerden birinin bizim alanımızda bulunduğuna dair ipuçları elde ettik" diye konuştu.

"Aachener Zeitung" gazetesinde yer alan bilgilere göre, söz konusu kişiler öğleden önce Alsdorf İş Kurumu'nun önünde gözaltına alındı. Üç kişinin bulunduğu aracın polis tarafından durdurulduğu kaydedildi.

Almanya Dıişleri Bakanlığı gözaltına alınan kişilerin Paris saldırısıyla ilgileri olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldıklarını açıkladı.