Kat Malikleri Derneği (Vereniging Eigen Huis - VEH) tarafından 390 belediyenin 107’sinde yapılan bir araştırmaya göre, konut vergileri yine belirlenen artışın üzerinde zam gördü. Konut sahipleri önümüzdeki yıl ortalama yüzde 1,8 oranında daha fazla Emlak Vergisi (OZB) ödeyecek. Mevzuata göre artışın en fazla yüzde 1,57 olması gerekiyordu.

Her yıl devlet tarafından belirlenen bir taban artış miktarı olmasına karşı belediyelerin bu tutumu hem konut sahiplerini hem de ilgili kurum yetkililerini kızdırdı. VEH tarafından yapılan açıklamada özellikle 2012 yılından bu yana her yıl belirlenen tavan miktarın aşıldığına dikkat çekildi.

Bu yıl en fazla OZB zammı yapan belediye Brabant bölgesindeki Laarbeek belediyesi. Laarbeekli konut sahipleri önümüzdeki yıl yüzde 13 zamlı tarifeden ödeme yapmak zorunda kalacak. Bu oran ayda yaklaşık 30 Euro daha fazla ödeneceğini gösteriyor. En fazla zam gören belediyeler arasında yüzde 12 ile Weert ve yüzde 11 ile Amersfoort geliyor.

VEH’ya göre belediyeler arasında büyük farklılıklar bulunuyor. Örneğin Schiedam’da konut sahipleri yıllık 180 Euro OZB ödüyor. Nijmegen’de bu miktar 475 Euro’ya kadar çıkıyor.

© SONHABER.EU