Bu süre içerisinde Türkiye’ye gerçekleşecek cenaze nakli ile ilgili bilinmesi gereken mevzular aşağıda sıralanmıştır:

-Dünya Sağlık Örgütü talimatı doğrultusunda Turkish Cargo’nun yaptığı açıklamaya göre, ikinci bir duyuruya kadar, ölüm sebebi COVID-19 olan, cenaze gönderileri taşımaya kabul edilmeyecektir. 

-Ölüm sebebi, COVID-19 olmayan cenaze taşımalarına devam edilecektir.

-Kargo uçakları kesinlikle yolcu almayacaktır, aile fertleri cenazeye eşlik edemeyecektir.

-Cenaze, refakatçi olmadan Türkiye’ye nakledileceğinden, cenazeyi Türkiye’de karşılayacak aile fertlerinin irtibat bilgileri tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.

-Cenaze, Türkiye’de TDV nakil araçları ile defin mahaline kadar nakledilecektir. Cenazeyi Türkiye’de karşılayan refakatçi cenaze nakil aracına binemeyecek ve kendi imkanları ile yoluna devam edecektir.

-Türkiye’den Hollanda’ya gelmeye çalışan yolculara, biletin ait olduğu havayolu şirketi ile irtibata geçmeleri tavsiye edilmektedir. Aksayan, kısıtlanan veya yasaklanan uçuşlar ile ilgili tüm sorumluluk aile fertlerine ait olacaktır.

-Önümüzdeki gün ve haftalarda Sağlık Bakanlığı gibi resmi dairelerden, salgın ile ilgili gelecek bilgi ve talimatlar doğrultusunda, cenaze iş ve işlemlerinde aksaklık veya değişiklikler olabilecektir. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU