Çocuk Ombudsman’ı Marc Dullaert Haarlem’deki ‘De Piramide’ okulu hakkında gelen şikayetleri değerlendirdi. Ombudsman’a göre okulun şikayetleri çok uzun süre küçümsediğine ve yeterli derecede ciddiye almadığına karar verdi.

Okulun öğrencilerinden birinin annesi tarafından Çocuk Ombudsman’ına yapılan üç adet şikayet 2013 yılı sonu ile 2014 yılı başını kapsıyor. Çocuğunun okulda zorbalık gördüğünü ve okul yönetiminin şikayetlere karşı hiçbir önlem almadığını söyleyen anne, bu konuda diğer velilerin de desteğini almış. Ancak okul yönetiminden hiçbir şey göremediği için Çocuk Ombudsmanı Dullaert’e başvuru yapmış.

Boerhaavewijk’daki De Piramide okulunda sistematik olarak bir şeylerin yanlış gittiğini belirten Türk anne, okulun kendi yaptıklarından dolayı çocuğunun etkileneceğini söyleyerek tehdit savurduğunu da belirtiyor. Bu gelişme sonrasında oğlunu bu okuldan alarak başka bir okula yerleştiren anne, aynı zamanda Çocuk Ombudsman’ına da şikayette bulunduğunu belirtiyor.

“Şikayetler uzun süre küçümsenmiş ve yeterli derecede ciddiye alınmamış”

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Ombudsman raporunda, okulun ciddi şekilde yetersiz kaldığı ortaya çıktı. Dullaert “Okulda sosyal güvenlik” adlı raporunda kendisine ulaşan 3 şikayetten 2’sinin doğru olduğunu belirtti, birini ise bertaraf etti.

Rapora göre Boerhaave Mahallesinde Semmelweisstraat adresindeki okulda yönetim gelen şikayetleri uzun süre küçümsedi ve dikkate almadı. Çocuk Ombudsmanı anneyi bir konuda daha haklı buldu. Bu da okul yönetimi tarafından çocuk için “çocuk istismarı” olduğu iddiası ile yapılan ihbar. Dullaert böyle bir ihbarın sadece ev ortamında istismara uğrayan çocuklar için verildiğini, Harlem’de yaşanan vakada ise böyle bir şeye rastlanmadığını vurguladı.

Dullaert okulun yaptığı sözde AMK-uyarısını (çocuk istismarı hattına yapılan başvuru) anneye baskı uygulayarak kendi istedikleri yöne çevirmek ve kendi istediklerini yaptırmak için uyguladığını düşündüğünü de belirtti. Dullaert amacına uygun olmayan şekilde kullanılan AMK-uyarılarının hem çocuk hem de aile üzerinde derin izler bırakacağının da altını çizdi.

Yayınlanan raporu görmek için bu linki tıklayınız.

Mağdur Türk aile ile yaptığımız özel haberi yarın Sonhaber.eu'den takip edebilirsiniz..

© SONHABER.EU