Eşit Fırsatlar ve Irkçılık Karşıtlığı Merkezi’nin okul kitaplarında yayınlanmasına izin vermediği bir karikatür ortaya çıktı. Het Belang van Limburg gazetesinin eline geçen karikatür Müslümanların tepkisine neden oldu.

Molenbeek bölgesindeki okullar açıldı. Okulların ilk eğitim gününde aslında komisyon tarafından yayınlanması yasaklanan bir karikatür teknik bir arıza sonucu Het Belang van Limburg gazetesinin redaksiyonuna gitti.

Karikatürde bir çocuğun “Allahuekber” diyerek bir oyuncak ayının kafasını kestiği görülüyor. Haberde karikatürün genelde Gazet van Antwerpen’e bazı zamanlarda Het Belang van Limburg’a çalışan Canary Pete’e ait olduğu belirtildi.

de Gazet van Antwerpen’de çıkan bir başka karikatürde ise Müslüman ailelerin ve çocuklarının suçlu gibi damgalanması dikkat çekiyor. Gazetede yer alan karikatürlerde aynı zamanda insanların cilt renklerine göre de ayrım yapılıyor. Beyaz tenli dört çocuk elinde elma ile gelirken koyu renk tenli çocuk elinde bomba ile geliyor.

Het Belang gazetesi genel yayın yönetmeni Indra Dewitte, “sözü edilen karikatür Gazet van Antwerpen tarafından kabul görmemiş ve otomatik olarak bize yönlendirilmiş. Teknik bir yanlışlık söz konusu. Bu karikatür gazetemizde asla yer alamaz” dedi.

Karikatürlerin ortaya çıkması Müslümanlar arasında büyük tepkilere yol açarken özellikle sosyal medya aracılığıyla eleştiri yağmuru başladı.