Amerika’da Hıristiyan bir üniversitede eğitim veren bayan doçent “Müslümanlar ve Hıristiyanlar aynı tanrıya ibadet ediyor” dediği için okuldan atıldı.

Illinois’deki Evanjelik Wheaton Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü Larycia Hawkins yaptığı açıklama sonrasında okuldan atıldı. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü başörtüsü takan ve kendine ait facebook sayfasında da fotoğrafını paylaşan Hawkins, Müslümanlar ile dayanışma içinde olduğunu ve bunun da Hıristiyanlığın gereklerinden olduğunu belirtmiş “ben Müslüman komşum ile dayanışma içindeyim çünkü aynı ilkel kilden oluşmuşuz” yazmıştı.

Hawkins “Müslümanlarla dayanışma içindeyim çünkü onlar ben, bir Hıristiyan gibi, aynı kitaptan geliyorlar. Aynen Papa Franciscus’un geçen hafta söylediği gibi, hepimiz aynı Tanrıya ibadet ediyoruz” dedi.

Hawkins’in bu yorumu ise Üniversite yönetimine ters düştü. Teolojik olarak bakıldığında Hawkins’in sözlerinin üniversiteye uymadığını belirten yönetim, profesörün başörtüsü takmasında bir sakınca görülmediğini ancak Hawkins’in İslam ile Hıristiyanlık arasındaki kurduğu bağın şok edici olduğu kaydedildi.

Üniversite Hawkins’in bu davranışının, işe başlarken imzaladığı anlaşmaya da ters düştüğünü söyledi.

© SONHABER.EU