Mitch Henriquez'in ölümüne neden olan iki polisin takibe alınacağı ve olay yerinde genç adama müdahele eden diğer üç polisin ise suçsuz bulunduğu belirtildi.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Henriquez'in suçsuz olmasına rağmen polis tarafından yapılan sert müdahelenin sonucunda hayatını kaybettiğine karar verildiği bildirildi. Genç adamın ölümünden iki polisin sorumlu olduğu aktarıldı. Müdahele sırasında suçlu bulunan polislerden birinin yakın mesafeden biber gazı sıktığı ve diğerinin ise gözaltı sırasında genç adamın boynuna sert müdahelede bulunmasının ardından oksijen eksikliği sebebiyle polis gözetimi altındayken hayatını kaybettiği sonucuna ulaşıldı. Henriquez'e müdahele eden diğer üç polisin görevden alındığı ancak savcılık tarafından genç adamın ölümüne sebep vermedikleri gerekçesiyle suçsuz bulundukları bildirildi. Den Haag polisinin olayı incelemeye devam ettiği ve inceleme sonucuna göre bu üç polisin akibetinin netleşeceği açıklandı.

Geçtiğimiz yıl bir festivale katılan Mitch Henriquez'in sözde ' bende silah var' diye bağırmasının ardından 5 polis birden kendisine müdahele etmiş ve gördüğü şiddetin ardından hastaneye kaldırılarak hayatını kaybetmişti.

Mitch Henrüquez'in yakınlarının avukatlığını yapan Gerald Roethof, savcılığın verdiği karara katılmadıklarını ve diğer üç polisinde yargılanması gerektiğini savundu.

SONHABER.EU