Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm sektörü ve Marmaris Ticaret Odası ile Deniz Ticaret Odası'nın temsilcileriyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapılan toplantının ardından kameraların karşısına geçti.

Bakan Ersoy, görüşmede geçen konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Marmaris'teki yangınlara ve turizm sektöründeki hedeflere değinen Bakan Ersoy, açıklamalarında şu sözleri kaydetti:

"Marmaris halkına geçmiş olsun diyoruz. Bugün bu bölgedeki yangınlar tamamen kontrol altına alındı ve söndürüldü. Şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor. İnşallah soğutma çalışmaları gün içinde tamamlanıp yangınla ilgili faaliyetler sonuçlandırılmış olacak. Önceliğimiz Marmaris’in doğal zenginliklerinin, ormanlarının yeşilinin tekrar kazandırılması.

Yaraların sarılması, kayıpların telafisi hızlı bir şekilde tarafımızdan sağlanacak. Ama biz bütün bu çalışmaları da devlet olarak yeterli bulmuyoruz.

"ÖNCELİĞİMİZ MARMARİS'E YENİ BİR HİKAYE YAZMAK"

Bizim önceliğimiz bundan sonra Marmaris’e yeni bir hikaye yazmak. Marmaris Türkiye’nin en eski ve en önemli turizm bölgelerinden biri. Bazen turizmde eski olmak, birinci olmak avantaj gibi olsa da zaman içinde ihtiyaç duyulan değişiklikleri, değişimleri yapamadığınız zaman, trendleri yakalayamadığınız zaman bu aleyhinize de dönebiliyor.

"PANDEMİ ÖNCESİ OLUŞMAYA BAŞLAYAN BAZI SORUNLAR VARDI"

Marmaris’in hem yangın öncesi hem pandemi öncesi oluşmaya başlayan bazı sorunları vardı. Bu sorunların başında pazar çeşitliliği, pazarda gelmesi gereken konumlama ve yeni konseptlerin geliştirilmesi gibi bazı sorunlar vardı. Bütün bu sorunları ele alacağımız bir dizi çalışma yapacağız.

"BU HİKAYEYİ HEP BERABER OLUŞTURACAĞIZ"

Marmaris ile ilgili. Marmaris’in yeni hikayesini yazarken hem sivil toplum kuruluşlarımız hem sektör temsilcilerimiz hem ticaret odalarımız ve yerel yönetimlerle beraber bu hikayeyi hep beraber oluşturacağız. Hızlı bir şekilde Marmaris ve bölgesinde hayata geçireceğiz. Önemli olan yaşanmışlıklardan ders çıkarmak. 

"YANGINI EL BİRLİĞİ İLE SÖNDÜRMEYİ BAŞARDIK"

Devlet ve halk omuz omuza çalıştı. İşin ilk aşaması olan yangını el birliği ile söndürmeyi başardık. Şimdi el birliği ile yeni bir Marmaris hikayesi yazarak hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. diye konuştu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın