23 Aralık 2011 tarihinde T.C. Deventer Başkonsolosluğunda Din Hizmetleri ateşesi olarak Hollanda’daki görevine başlayan Malkoç, 2 yıl Deventer’de görev yaptıktan sonra Rotterdam Başkonsoloğunda görevine devam etti.

T.C. Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Ünver’in Türkiye’ye dönmesi ile HDV Başkanlığı ile Din Hizmetleri Müşavir vekili olarak da görev yapan Malkoç, önümüzdeki Pazartesi günü Hollanda’dan ayrılacak.

Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Rotterdam Laleli Cami Konferans salonu Hollanda’nın dört bir yanından gelen Malkoç’un dostlarına dar geldi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı proğramda T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız ve Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş’de katılarak birer konuşma yaptı.

Ayyıldız ve Ateş başta olmak üzere yapılan konuşmalarda Malkoç’un gece gündüz demeden çalıştığı ve Hollanda’da geçen her dakikasının vatandaşlara hizmet etmekle geçtiği anlatıldı.

IMG_1387

Malkoç’un isteği üzerine yazarımız Yavuz Nufel’inde arzuhalimizdir diyerek kendi yazdığı Göç Destanından bir bölüm okumasının ardından kürsüye gelen Malkoç duygu, sevgi, minnet ve şükran dolu konuşmasında özetle şunları söyledi: “ Hollanda’ya Tunceli Pülümürdeki 3 yıllık görevimin ardından geldim. 22 Yıldır Diyanet camiasının içindeyim. Bizim valizimiz her an gidecek gibi hazır, hizmetlerimiz hiç gitmeycek gibi son dakikaya kadardır. Buraya tayinim çıktığında Diyanet İşleri Başkanımız, ‘ Bir gün 24 saat ama sizler gittiğiniz yerlerde 36 saat çalışacaksınız “ demişti” dedi.

Avrupalı Türklerin 50 yıllık göç serüveni hakkında da izlenimlerini aktaran Malkoç; “ Daha önceleri yaşadığınız ülkelerin dilini öğrenin diyorduk şimdi anadilinizi unutmayın diyoruz. Sizlerin buralara gelişiniz sebepsiz değil. Kendi iradenizle geldiniz ama onunda üstünde bir irade var. Sizler rızkınız için geldiniz ama o irade sizleri aslında görevli olarak buralara gelmenizi istedi. 50 yılda kök saldınız yaptıklarınız bıraktığınız eserler ortada banada bu güzel eserleri bırakan insanlara hizmet etmenin onurunu yaşattınız” dedi.

IMG_1407

Birlik beraberliğin önemine de değinen Malkoç gelecek 50 yılda Avrupalı Türklere hedeflerini de gösterdiği konuşmasında, “ Bir ve baraber olursak her türlü yaramızı sararız. Buralarıda geldiğiniz şehirler, ülkeniz gibi sevin. Gençlerimizi milli şuur, bilgi, fikir üreten, sanata ve ilime karşı ilgili bir pozisyonda yetiştirirsek bundan sonraki gelecek nesiller Avrupa’ya yön veren nesiller olacaktır. “ dedi.

Herkesten haklarını helal etmelerini isteyen ve kendi hakkı varsa helal eden Malkoç, konuşmasını şu cümlelerle tamamamladı “ Kırdığım,üzüdüğüm insanlar olabilir, bunlar şahsi meseleler değildir, yine de onlardan özür diliyorum. Ayrıca Yoğun çalışma temposunda zamanlarını çaldığım eşim ve çocuklarımdan da haklarını helel etmelerini istiyorum. Gece 03 ‘lerde bile evime geldiğimde kapıyı açan ve bir gün bile bu saatlere kadar çalışılır mı diye sormayan eşimin, yaptığım hizmetler takdir görmüşse payı ve hakkı vardır” dedi.
Konuşmaların sonunda Malkoç kişi dernek ve vakıflar tarafından adete hediye ve plaket yağmuruna tutuldu.

IMG_1404

©SONHABER.EU