Yine aynı kişi/gruplar borçlanma ve aylık tahsis işlemlerini hızlandırma ve hatta ödenmesi gereken toplu prim tutarını düşürme vaatleriyle vatandaşlarımızı mağdur etmektedirler.





Vatandaşlarımızın hizmet borçlanması ve emeklilik işlemleri için aracı kişi ve kuruluşlara ihtiyaçları yoktur.





Hollanda Büyükelçiliği bu konuda bir duyuru yayımladı.





Lahey Büyükelçiliğinin yayımladığı duyuru şöyle:





T.C.





LAHEY BÜYÜKELÇİLİĞİ





ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK MÜŞAVİRLİĞİ





YURTDIŞI HİZMET BORÇLANMASI YOLUYLA TÜKİYE’DEN EMEKLİLİK HAKKI KAZANILMASI HAKKINDA DUYURU





Vatandaşlarımızın, Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında (3201 sayılı) Kanun kapsamında, 18 yaşlarını doldurdukları tarihten itibaren yurtdışında geçen belirli nitelikteki süreler için geçmişe dönük olarak prim ödemesi yaparak Türkiye’den de emeklilik hakkı (ve ilgili diğer sosyal güvenlik haklarını) kazanmaları mümkündür.





Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız bakımından güncelliğini yıllardır koruyan bu kanun hakkında vatandaşlarımızca dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlara aşağıda yer verilmektedir.





Her şeyden evvel ifade etmek gerekir ki, T.C. Lahey Büyükelçiliği bünyesinde faaliyet gösteren Müşavirliğimiz ile T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu ve T.C. Deventer Başkonsolosluğu bünyesinde hizmet veren Ataşeliklerimiz, vatandaşlarımızın Türkiye’den emeklilik işlemleri ile ilgili tüm işlemlerini ücretsiz bir şekilde yerine getirmekte, başvuru yapan ya da yapmayı düşünen vatandaşlarımıza ilgili mevzuat uyarınca en avantajlı şekilde söz konusu haktan yararlanılması amacıyla bilgi vermektedir.





Dahası, gerekli belgelerin düzenlenerek ilgili işlemlerin nihayete erdirilmesi bakımından vatandaşlarımızın Hollanda’daki temsilciliklerimize başvurmaları zorunludur. Dolayısıyla, son günlerde yoğunluğu artan ve büyük bir sömürüyle faaliyet yürütenaracı kurum/kuruluşlara vatandaşlarımızca itibar edilmemesini önemle rica eder, başvuru ve bilgi taleplerinin doğrudan resmi temsilciliklerimize iletilmesi hususunu bir kez daha hatırlatırız.





Devamı için Tıklayın





Yurtdışından Emeklilikle İlgili Değişiklikler Hakkında Duyuru





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!