Hollanda Ticaret Odasına ait bir site üzerinden yapılan araştırma belirli ücret ödeyerek sahte pasaport alınabileceğini ortaya çıkarttı.

Telegraaf gazetesinin Ticaret Odası’na (KvK) ait web sitesi üzerinden yayınlanan ’Hallo!’ adlı girişimcilere yönelik formunda yaptığı bir araştırmaya göre, 1600 euro parası olanlara sahte pasaport ayarlanıyor.

Formda “kaliteli sahte pasaportlar, ehliyetler ve okul diplomalarının” düzenlendiğine dair ilanların yer aldığı belirtilen Telegraaf haberinde, site yönetiminin bile fark etmediği Kamerun’lu Desmond Spud adlı bir kullanıcının bu ilanları yayınladığı vurgulandı.

Desmond Spud adlı kişi yayınladığı ilanda, verilen sahte belgelerin asıllarından ayırt edilemeyecek kalitede olduğunu belirtirken, bu belgelerdeki kimlik bilgilerinin Hollanda ve İngiltere sisteminde kayıtlı olan bilgiler olduğunu da söylüyor.

İlan sahibi bu ilana başvuru yapacaklardan email ile kendi bilgilerini ve bir fotoğrafını göndermesini ancak ondan sonra sahte belge için kendisine bir fatura bedeli göndereceğini belirtiyor.

Telegraaf’a göre KvK dün fark edilen bu ilanı derhal yayından kaldırdı ve gerekli incelemeyi başlattı.