TBMM AK Parti İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, Almanya’da artan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı kampanyalar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Son dönemlerde Almanya'da bazı çevrelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde kin, nefret ve düşmanlık tohumları saçmaya başladığını belirten Külünk düşüncelerini, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yayınladı.

Maddeler halinde açıklama yapan Metin Külünk’ün düşünceleri şu şekilde sıralandı:

“Almanya'daki Türkiye ve DB'mız Sayın ERDOĞAN aleyhindeki kampanyaya dair
1-Son dönemlerde Almanya'da bazı çevreler Devlet Başkanımız Sn. Erdoğan'a karşı kin, nefret ve düşmanlık tohumları serpiştirmektedir.
2-Almanya'yla köklü tarihi ilşkilerimiz bulunmaktadır. 54 yıl önce başlayan ve bugün itibariyle 3 milyon Türk nüfusu Almanya'da yaşamaktadır
3-Almanya ve Türkiye tüm ilişkilerini bu yoğun Türk nüfusunu gözönünde bulundurarak şekillendirmesi her iki ülkenin ortak menfaatinedir.
4-Almanya'da yoğun Türk nüfusunu Türkiye'de ki her türlü olumsuzlukların etkilemesi doğaldır. Türkiye'nin istikrarı Almanya'nın istikrarıdır
5-Türkiye'nin iç huzurunun devamı Almanya'nında iç huzuruna katkıda bulunacaktır. Sorunsuz bir Türk Toplumu Almanya'nin çıkarınadır.
6-Almanya ve Türkiye birbirlerine her açıdan mecbur olan 2 ülkedir. Almanya'daki kanaat önderlerinin bu gerçeği gözönünde bulundurmalıdırlar
7- Almanya ERDOĞAN faktörünü iyi anlamalıdır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Almanya'da %63 oy aldı, 7 Haziran'da kurduğu AK Parti % 50 oy aldı
8- Almanya, Devlet Başkanımızın Almanya'da ki Türkler nezdinde sevilmesi ve kabul görmesi tehdit olarak değil fırsat olarak görmelidir.
9-Eski Şansölye Willy Brandt'ın doğu politikasının mimari Egon Bahr'ın "uluslararası ilişkilerde çıkarlar önceliklidir" sözünü anımsayalım.
10-Almanya'nın uluslararası politikalarda Türkiye'yle aynı pozisyonlara sahip olmaması doğaldır. Bunların çözüm kanallarıda bellidir.
11-Almanya'da görüş farklılıklardan dolayı bir takım çevrelerin Devlet Başkanımızın aleyhine kamuoyunu yönlendirmeleri kabullenilemez
12-Güçlü Türkiye'nin mimarı olan Devlet Başkanımızı Almanya stratejik ortak olarak görmesi ve onunla hareket etmesi Almanya'nın çıkarınadır.
13- Almanya'da bazı medya gruplarının Türkiye'de ki bazı medya gruplarının yönlendirmeleriyle Erdoğan'a karşı düşmanlık içine girmemelidir.
14- Bazı Alman medya gruplarının sürekli DB'ımız aleyhine propoganda yapması Alman siyasetinide etkileyip ilişkileri zorlaştırmaktadır.
15-Haftalardır "Türkiye Kürtlerle Savaşıyor" şeklinde Alman kamuoyunun yanıltılması hiç kimseye fayda sağlamaz. TR terör örgütüyle mücadele ediyor
16-Almanya'da yasaklı olan PKK yasağının kaldırılması çabalarını ve her partiden gittikçe sempati görmelerini şaşkınlıkla izliyoruz.
17-Almanya bugüne kadar olduğu gibi terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olmalıdır ve terörist gruplara müsamaha asla göstermemelidir.
18-Almanya'da artan ırkçılık, islamofobya, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve mülteciler konularında Türkiye güvenilir sağlam bir partnerdir.
19-Almanların çoğunluğu Türkiye dostudur. Marjinal grupların ERDOĞAN düşmanlığı yapmaları sessiz çoğunluğunda rahatsiz olduklarından eminim.
20-Eyalet ve Federal Meclislerinde bulunan Türkiye kökenli Milletvekilleri, hepsini tenzih ederim, Erdoğan düşmanlığında yarış etmekteler.
21-Bu Milletvekilleri her iki ülke ve toplum arasında köprü vazifesi olacaklarına Alman toplumunu ve siyasetini yanliş yönlendirmekteler.
22-Almanya'da ki Türk Toplumu kendilerini temsil edecek ve her 2 toplum ve ülkeye katkıda bulunacak şahsiyetleri kendi içinden çıkarmalıdır
23- Almanya'da ki bir takım çevreler Türkiye'de ki milli iradeye saygı duymalı ve kabullenmelidir. DB Erdoğan gücünü halktan alan liderdir.”

© SONHABER.NL