Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın tedbir amaçlı olarak Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne götürüldüğü belirtildi.

Doktoru, Trump'ın "kendisini yorgun hissettiği ama moralinin yerinde olduğu" açıklamasında bulundu, daha sonra da durumunun iyi olduğunu söyledi.

Trump'a henüz denenme aşamasında olan bir ilacın enjekte edildiği ve antiviral Remdesivir tedavisine başlandığı bildirildi.

Doktoru Sean Conley Cuma günü yaptığı açıklamada Trump'ın iyi durumda olduğunu belirterek "Oksijen desteğine ihtiyaç duymuyor, ama uzmanlarla konsültasyonun ardından Remdesivir tedavisini başlattık. İlk dozunu tamamladı, şimdi rahat ve dinleniyor" dedi.

Trump: 'İyi gidiyor sanırım'

Trump hastaneye kaldırıldıktan sonra Twitter hesabından "İyi gidiyor, sanırım! Herkese teşekkürler. SEVGİLER!!!" diye yazdı.

Ondan birkaç saat önce de 18 saniyelik bir video yayımlamıştı.

Trump videoda; "Muazzam destekleri nedeniyle herkese teşekkür etmek istiyorum. Walter Reed Hastanesi'ne gidiyorum. Çok iyi iş çıkardığımı düşünüyorum ancak her şeyin yolunda olduğundan emin olmak istiyoruz. First Lady de çok iyi iş çıkarıyor. Çok teşekkür ederim. Desteğinizi çok takdir ediyorum ve asla unutmayacağım" dedi.

Yetkilerini yardımcısı Mike Pence'e devredebilir

Amerikan Anayasası'na göre Trump görevlerini yerine getiremeyecek düzeyde hastalanırsa yetkilerini geçici olarak Başkan Yardımcısı Mike Pence'e devredebilir.

Ancak Beyaz Saray İletişim Direktörü Alyssa Farah, Trump'ın henüz yetkilerini Başkan Yardımcısı Mike Pence'e devretmediğini söyledi.

Farah, "Başkan işinin başında" dedi.

74 yaşındaki Trump, koronavirüse yakalanmasının ardından tüm mitinglerini ya iptal etmiş ya da sanal mitinglere dönüştürmüştü.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!