Türkiye’de yapılan genel seçim sonuçlarının heyecanı dün öğlenden itibaren yaşanmaya başladı.

Dordrecht şehrinde bir otelin salonunu bayram havasında süsleyen Hollanda AK Parti SKM ( Seçim Koordinasyon Merkezi ) Başkan yardımcısı Saadet Koral ve ekibi sonuçları bayram havasında kutladı.



Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde görev alan ve Ak Parti taraftarlarından oluşan yaklaşık 400 kişi sandıkların açılmaya başlaması ve kesin olmayan sonuçların ekranlara yansıması ile hop oturup, hop kalktılar.

Ellerinde Türk bayrakları ve Ak Parti bayraklarını saatlerce sallayarak Dombıra şarkısının AK Partiye uyarlanmış haliyle söyleyen Ak Partililerin kutlaması gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.



Hollanda AK Parti SKM Başkan Yardımcısı Saadet Koral, yaptıkları çalışmaları anlattığı konuşmasında, sonuçların Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.
SMK Başkan Yardımcısı Saadet Koral, AK Parti’nin 316 milletvekli çıkardığı 1 Kaısm seçimlerine hazırlıklarını ve çalışmalarını anlattığı konuşmasında AK Parti’nin bu başarısını teşkilatlanmaya ve AK Partiye inananların geceli gündüzlü çalışmasına bağlı olduğunu söyledi. Koral, “ Çalmadık bir kapı bıramadık. Ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunları, tehlikeleri birebir insanlarımıza anlattık. Bu çalışmalarımız da gördüğünüz gibi meyvesini sandıkta verdi. Çok mutluyuz. Hollanda’da kullanılan oyların yüzde 72’sini kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti almıştır. Durmak yok Yola devam. Siz AK Partili arkadaşlarımdan bir ricam var sakın olaki bu zaferin sarhoşluğuna kapılıp istenmeyen hareketklerde davranışlarda, taşkınlıklarda bulunmayın. Tüm Dünya’nın gözü üzermizde. Hedefimize ulaştık, sonuçların devletimize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Hollanda Türkleri olarak bu sevincimizi herkesle paylaşırken, aynı irade ve azimle Ülkemiz Türkiye, içinde yaşadığımzı Hollanda için var gücümüzle çalılşmaya devam. Bu kutlamayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Başarı ile verdiğimiz Demokrasi sınavımız hayırlı olsun kutlu olsun” dedi.



Kutlmanın sürdüğü ilerleyen saatlerde salona gelen SKM Hollanda Başkanı İslam Kanıtoğlu da yaptığı değerlendirem konuşmasında, sonuçların Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, ''Türkiye istikrarı seçti. Türkiye, 'tamam mı, devam mı' sorusuna 'devam' dedi. İnşallah Türkiye emin adımlarla AK Parti'nin 13 yılda yaptığı atılım ve yatırımlara devam edecek'' dedi. Kanıtoğlu, Türkiye'de güçlü bir iktidarın yurt dışındaki Türkler için de son derece önemli olduğunu söyledi.

Salona kurulan dev ekranlardan canlı olarak Türkiye’deki atmosferi de izleyen Hollandalı AK Partili Türkler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun balkon konuşmasını da izleyip dualar eşliğinde dağıldılar.

Ayrıca Ak Partinin zaferini va Hollandalı Türkler Rotterdam başta olmak üzere çeşitli sehirlerin meydanlarında konvoylar halinde bayraklarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar kutladığı bildirilidi.

Ak Parti zaferinin kutlamalarının sadece Dodrecht şehri ile sınırlı kalmadığı Hollanda’nın diğer şehirlerinde de bir araya gelen Ak Parti Taraftarı Hollandalı Türklerin bu zaferi kutladıkları öğrenildi.

©SONHABER.EU