CHP Hollanda'nın T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu ve T.C. Lahey Büyükelçiliğine gönderdiği bildiride şu sözlere yer verdi:

T.C. Rotterdam Başkonsolosluğuna,

(CC: T.C. Lahey Büyükelçiliğine)



Kamuoyuyla paylaştığınız çağrı mektubunu büyük bir üzüntü ve kaygıyla okuduk. Hiçbir insani ve evrensel karşılığı olmayan bu çağrı ülkemizi altından kalkamayacağı bir yükle karşı karşıya bırakacaktır. Ülkemizin bulunduğu ve içinden geçtiği sürece baktığımızda nasıl da ayrıştırıldığına, düşmanlaştırıldığına ibretle tanıklık ediyoruz.



Konsolosluğun şu an aldığı inisiyatif de bu gidişe katkı sunmaktan başka bir işe yaramayacaktır. İnsanların ve kurumların birbirine mesafeli, kuşkulu yaklaşacağına ve düşmanlaşmaya katkı sunacağına inandığımız bu uygulamanın ve çağrının bir yanlışlık olarak değerlendirilip biran önce geri çekilmesi ülkemiz ve geleceği için bir zarurettir.



Kısa vadeli ve bir kişiyi korumaya dönük bu çağrı ve uygulama; hem bizleri birbirimize karşı konumlandıracak, hem de ülkemizi tarihsel bir anti demokratik noktaya taşıyacaktır.



Ülkemiz ve içinden geçilen süreç ne Abdulhamit dönemi jurnaljiliğini, ne de Amerikan McCarthy döneminin cadı avı uygulamalarını hak etmiyor!



Konsolosluğunuzun halkımızı gurbet ellerde de birbirine düşüreceği aşikar olan bu inisiyatife karşı hem kurumsal, hem de bireysel hukuki tüm haklarımızı kullanacağımızı ve bu konuda duyarlılık yaratacağımızı özellikle belirtmek isteriz.


CHP Hollanda

CHP'nin yanı sıra HTİB ve İOT gibi STK kurumları da konsolosluğun çağrısına tepki gösterdi.

SONHABER.EU