Bataclan konser salonunda yaşanan dehşetin görüntüleri dün ilk kez basına yansırken Paris'in göbeğinde terör estiren saldırganların kimlikleri de ortaya çıkmaya başladı

Fransa'nın başkenti Paris'e cuma gecesi kabus yaşatan saldırganların kimlikleri gün yüzüne çıkmaya başladı. 132 kişinin ölümüne, 99'u ağır 349 kişinin de yaralanmasına neden olan 7 saldırgandan 6'sının üzerindeki bombaları patlatarak intihar ettiği, birinin polis tarafından etkisiz hale getirildiği açıklandı. Dün Fransız basınına yansıyan iddialara göre 8'inci saldırgan ise halen kaçak. Güvenlik güçleri sekizinci saldırganın bulunması için seferber olmuş durumda. Bataclan konser salonunda en az 89 kişinin ölümünden sorumlu tutulan teröristlerden birinin, Fransız vatandaşı Ömer İsmail Mustefai olduğu belirlendi. 29 yaşındaki Mustefai'nin Fransız polisinin tanıdığı bir isim olduğu, şimdiye kadar 8 küçük suça karıştığı fakat hiçbir zaman 'potansiyel bir terörist' olarak sınıflandırılmadığı açıklandı. Polisin Mustefai'nin babası ve ağabeyinin de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına alarak ifadelerine başvurduğu duyuruldu. Bir diğer şüpheli ise, Suriye pasaportlu Ahmed El Muhammed. 25 yaşındaki El Muhammed'e ait pasaport, Stade de France'ın kapısındaki intihar bombacısının cesedinin yanında bulundu. Fakat bu pasaportun sahte olma ihtimali araştırılıyor. Sırp basını da üçüncü bir saldırganın Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçen Abdulakbak B. isimli bir şahıs olduğunu iddia etti. Stade de France'ın yakınlarında bulunan bir Mısır pasaportunun ise, saldırganlara değil olayda yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan bir turiste ait olduğu ortaya çıktı.

BELÇİKA BAĞLANTISI

Öte yandan dün sabah saatlerinde Paris'in doğusunda, saldırganlar tarafından kullanıldığı tahmin edilen siyah renkli bir araç bulundu. Aracın içinde Kalaşnikof marka silahlar tespit edilirken, saldırıyla ilgisi bulunan kişilerin başka bir araçla kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Belçikalı yetkililer, terör saldırılarını gerçekleştirenlerden ikisinin Brüksel'de yaşayan Fransız vatandaşları olduğunu bildirdi. Brüksel'de yapılan baskınlarda, Paris'teki terör saldırıları ile bağlantılı olduğuna inanılan 7 kişi gözaltına alındı. Bu arada Belçika, terör tehdidi seviyesini 3'e çıkardı.

Kaynak Sabah