Geçtiğimiz hafta Amsterdam’da bir kilisenin bayrak direğine eşcinselleri simgeleyen bir flamanın asılması pek fazla ses getirmedi.

Bütün kiliselere yapılan çağrıda tüm kilislerin aynı flamayı çekmeleri istendiyse de pek fazla ilgi görmeyerek konu kapandı gibi görünüyordu.
Kiliseler arasında bile tartışma yaratan eşcinsel flamasınının bayrak direklerine çekilmesi yeni bir boyut kazandı.

Mülteci sorunu,işsizlik, ayrımcılık vb sorunlar gibi acil çözüm bekleyen bir çok sorun varken bu tür şeyleri sorun haline getiren Hollandalı Milletvekillerinden birisi de PvdA’lı Yücel Keklik.

Yücel Keklik, bir çok kilisenin bile karşı çıktığı kiliselere eşcinsel flama çekme uygulamasını camilerinde yapmasını istiyor.

Yücel Keklik camilerinde böyle bir uygulama yapmasını istediği mesajı Twitter hesabından paylaştı. Paylaşımı gören takipçilerinden bir kısmı Son Haber’i arayarak Keklik’in ne yapmak istediğini, hangi amaca hizmet ettiğini merak ettiklerini ilettiler.

İlk tepki olarak PvdA’ya bir daha oy vermeyeceklerini belirten vatandaşlar, “şu anda dünya’da gelişen olaylar karşısında Müslümanlara ve İslama, eşcinsellere gösterildiği kadar ilgi gösterilmiyor. Bu da yetmezmiş gibi camilerin eşcinsel flaması çekmesini istemek neyin nesi. Demokrasi ise demokrasi, insan hakları ise insan hakları, din ve inanç özgürlüğü ise bizimde inaçlarımıza, değerlerimize lütfen saygı gösterilsin” dediler.
İşte Hollanda PvdA Milletvekili Yücel Keklik’İn paylaştığı o tweet:




©SONHABER.EU