© Politie.nl

Mahteme Mulu Hagos 11 yaşında ve ağabeyi Henok ise 15. Polis yaptığı açıklamada iki kardeşin kaybolmasının enişe verici olduğunu belirtti. Kaldıkları sığınmacı kampından nereye gidebilecekleri konusunda fikir sahibi olmayan polisin arama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Amstel Gold Race etkinliğinin yer aldığı sırada kaybolan çocukların kalabalıkta birileri tarafından görülme şansının yüksek olduğuna değinen polis, çocukları görenlerin polisle irtibata geçmelerini istedi.

Polis sözcüsü, '' çocuklar kaybolunca her zaman endişeleniyoruz. Ancak bu durum farklı. Mülteci kampında kalan iki kardeşin kaybolmasıyla ilgili yapılan araştırmalarımızda elimizde çok fazla bilgi olmadığından zorluklar yaşıyoruz. Genelde kayıp çocuk vakaları mutlu sonla noktalanıyor. Bu iki kardeş için de aynı şeyi umuyoruz fakat çok ta ümitli değiliz '' açıklamasında bulundu.

11 yaşındaki Mahteme'nin üzerinde kırmızı ceket, kot pantolon ve sıya beyaz Geos markası ayakkabı olduğu belirtild. 15 yaşındaki Henok'ta ise kot pantolon ile gri atlet ve boynunda hac işareti olan bir kolye olduğu bildirildi.

SONHABER.EU