Mayıs ayında Jumbo Süpermarketlere yönelik şantaj yapan kişi hakkında polisten açıklama geldi. Polis şantajcının dijital para Bitcoin talep ettiğini duyurdu ve halktan bu konuda yardım istedi.

Mayıs ayı başında Groningen Wilhelminakade adresindeki Jumbo süpermarketinde bomba bulundu. Birkaç hafta sonra 31 mayıs tarihinde ise Overwinningsplein adresindeki Jumbo marketinde bir bomba patladı ve mağazanın camları ve kapısı harap oldu. 6 Haziran tarihinde ise Euroborg’daki Jumbo mağazasında bomba ihbarı geldi ancak yapılan araştırmada bombaya rastlanmadı.

Şantajcı bununla da yetinmedi. Temmuz ayı başında Zwolle Veemarkt bölgesindeki Jumbo’ya bir paket gönderdi. Polis bu paketin de aynı kişinin gönderdiğinin tahmin edildiğini açıkladı. Gelen tebrik kartında bomba yapımında kullanılan kimyasal tozlara rastlandığı kaydedildi.

Bugün yapılan polis açıklamasında ise, şantajcının izini sürmesi çok zor olan dijital para Bitcoin tarzında para istediği belirtildi. Polis çözüm konusunda halkın birlikte düşünmesi için çağrı yaptı.

Sanal para Bitcoin ile yapılan ödemelerde ödenen kişiyi takip oldukça zor. Bu nedenle özellikle yasadışı iş yapanların gözdesi haline gelen Bitcoin aynı zamanda Jumbo şantajcısı gibi kriminellerin de rağbet ettiği yöntemler arasında yer alıyor.

© SONHABER.NL