İtalya'da Anestezi, Yoğun Bakım ve Reanimasyon birliği derneğiden korkunç açıklama

İtalya'da Anestezi, Yoğun Bakım ve Reanimasyon birliği derneği Siaarti, yoğun bakıma alınan insanlar için bir yaş sınırı koymayı önerdi. Dahası, hayatta kalma olasılığı daha yüksek olan insanlara öncelik verilmelidir açıklamasında bulundu.

Siaarti derneği, "Yoğun bakıma alınacak kişiler için bir yaş sınırı belirlemek gerekli olmalıdır.” Dernek, “ilk etapta hayatta kalma olasılığı daha yüksek olan ve ikinci sırada ise daha uzun yıllar yaşayacak olanlar için elimizde bulunan tıbbi malzemeleri ve ilaçları kullanmak gerekmektedir."

Pratikte bu, çok yaşlı insanları gözden çıkarılma anlamına geliyor. Dernek, yayınladığı belgede, acil durumlarda çalışmak zorunda olan anestezi uzmanları ve reanimasyon hekimleri ve hemşireleri için bir destek ve kılavuz olarak tasarlandığını söylüyor.

İtalya’da hastanelerin yetersiz kaldığı açıklandı. Çok sayıda hastanın aşırı dolu hastanelere alınmadığı ve yeterli miktarda yatak, sedye ve test kitinin bulunmadığını aktarıldı. Bu sebebten kime yardım edilmesi ve kime yardım edilmemesine dair seçimler yapılması gerektiği ifade edildi. Hastanelerde aynı zamanda yoğun bakım ünitelerinde çok az doktor, hemşire ve yatak bulunmaması da açıkladı.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yaptığı son açıklamaya göre ülkedeki vaka sayısı 4636’dan 5883’e yükseldi. Ölenlerin sayısı ise 197’den 233’e çıktı.

Yetkililer ayrıca Lombardiya’daki 11 bölge dahil Venedik, Parma ve Piacenza’nın da karantina bölgesi ilan edildi. Karantina altına alınan bu bölgelerde toplam 16 milyon kişinin yaşadığı bildirildi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU