İtalya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve ölümlerinde, salgının ilk ortaya çıktığı Çin’in ardından ikinci sırada bulunuyor.

Ülkenin kuzeyindeki Lombardiya bölgesel yönetiminin sağlık işlerinden sorumlu üyesi Giulio Gallera’nın 21 Şubat'ta basına yaptığı açıklamada, Kovid-19’a bölgelerinde 6 kişide rastlandığını duyurması, dikkatleri bu bölgeye çekti.

Aynı gün Sağlık Bakanı Roberto Speranza'nın da virüsün yayıldığı kişi sayısının arttığını, ayrıca kuzeydeki 10 beldede virüse yönelik ilk kısıtlayıcı önlemlerin devreye alındığını açıklaması, İtalya için adeta bambaşka bir dönemin habercisi oldu.

Kovid-19 nedeniyle İtalya geneli "kırmızı bölge" ilan edildi

İtalya’da Kovid-19 vakalarındaki artış, 21 Şubat’tan bugüne kadar hep yukarı yönlü grafik çizerken, ölü sayılarındaki artış ara ara gerileme eğilimi gösterse de genel olarak yükseldi.

Virüsün bulaştığı kişi sayısı son günlerde arttı
Ülkede koronavirüs bulaşanların toplam sayısı özellikle son günlerde hızla arttı.

Sivil Savunmanın dün açıkladığı verilere göre, İtalya'daki Kovid-19 bulaşmış kişi sayısı, 8 Mart'ta 7 bin 375 iken 9 Mart'ta 1797 artışla 9 bin 172 oldu. Bu fark, şu ana kadar kaydedilen en yüksek artış oldu.

Özellikle son günlerde ölümlerin üç haneli sayılara dayanması ve vaka sayısının hızla artması hükümeti, bölgeselden ziyade ulusal çapta önlemler almaya itti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız