İsveç'te Müslümanlar, İsveç basınında son günlerde Müslüman ve Türk sivil toplum kuruluşları (STK) hakkında çıkan suçlayıcı haberlere tepki gösterdi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de, bir grup Müslüman aktivist, Aftonbladet ve Svenska Dagbladet gibi gazetelerin binası önünde toplandı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları üyelerinin katıldığı “sessiz eylem”de, son günlerde Müslüman ve Türk STK'lar hakkında basında çıkan suçlayıcı haberlere tepki ortaya konmaya çalışıldı.

Protestonun organizatörlerinden Abdi Kayse, İsveç medyasının İslamofobi ve ırkçılığı tetikleyen yayınlarını durdurması için sessiz protesto eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kayde, ''İsveç medyası Müslümanları terörist ve Sovyetler ajanı gibi gösteriyor. Oldukça suçlayıcı ve karalayıcı bir tutum. Medya, İsveçli Müslümanlara saygı göstermeden onları hedef gösteriyor. Bütün kötülükler Müslümanların üzerine yıkılmaya çalışılıyor. İsveç medyasının Müslümanları suçlayıcı sistematik yayınlarından dolayı oldukça tedirginlik duyuyoruz.'' dedi.

Kaynak AA