İspanya'da 50 Covid-19 hastasına D vitamini türevi olan kalsifediol verilerek yapılan bir araştırma sonucunda sadece 1 kişi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 
 
Hastanede tedavi altına alınan 76 Covid-19 hastası üzerinde yapılan araştırmaya göre, kalsifediol verilen 50 hastadan sadece 1 kişi yoğun bakım ünitesinde tedaviye ihtiyaç duyarken, 49 kişi ise herhangi bir komplikasyon olmadan taburcu edildi. 

D vitamini tedavisi uygulanmayan 26 kişiden  13'ü yoğun bakım ünitesine kaldırılırken, 2 kişi yaşamını yitirdi. Kalsifediol'ün, Covid-19 semptomlarının şiddetini azaltıp azaltmadığını doğrulamak için bu araştırmanın daha büyük gruplar üzerinde uygulanacağı belirtildi. 
 
İspanya'nın Cordoba şehrinde bulunan  Reina Sofia Üniversite hastanesinden Marta Entrenas Castillo: ''Pilot çalışmamız olan yüksek dozda kalsifediol veya hidroksivitamin D uygulamasının, Covid-19 nedeniyle hastaneye yatış gerektiren hastaların yoğun bakım ünitesinde tedavi görme ihtiyacını önemli ölçüde azalttığını gösterdi.'' açıklamasını yaptı.

Doktorların Covid-19 hastaları arasında ciddi bir D vitamini eksikliğinin olduğunu farkettikten sonra yapılan araştırmaya göre, kalsifediolün akut solunum sıkıntısı sendromunun gelişimini engellediğini belirttiler. Ayrıca kalsifediolün güvenli, ucuz ve potansiyel olarak çok etkili olduğunu ifade ettiler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU