Sağlık Bakanlığı, İspanyol nüfusunu Ocak'tan Haziran'a kadar üç aşamada koronavirüse karşı aşılanacak 15 gruba ayırdı ve bu sınıflandırmanın ciddi risk taşıyan hastalar, virüse maruz kalma riski, sosyoekonomik etki ve virüsün bulaşma olasılığı dikkate alınarak yapıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Salvador Illa, aşılama stratejisini rapor etmek için düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada seçilen 2.5 milyon kişinin yer aldığı ilk grup hakkında bilgi verdi. Bu grupta huzur evlerinde yaşayan yaşlılar ve engelliler ile onlara bakan sağlık personelleri ve tüm sağlık personelleri ile hiçbir kuruma bağlı olmayan risk altında ki bağımsız kişiler yer alıyor.

Sağlık Bakanı Salvador Illa bu kişilere ek olarak, yüksek veye düşük seviyede risk koşullarında olanlar, kapalı yerlerde çalışan veya topluluklar da yaşayan kişiler, ekonomik durumları dolayısıyla korunmasız olan kişiler, bütün öğretmenler, tüm çocuklar, ergenlik çağındaki çocuklar ve 16 yaşından büyük çocukların da bu grupta yer aldıklarını belirtti.

Ayrıca virüsün tekerrür edebileceği yerlerle salgın hastalık patlağı verebilecek yerler, emziren anneler, hamileler ve SARS-CoV-2 seropozitif olan nüfusta bu grupta yer alacak.

Birinci grup Ocak ile Mart ayları arasında aşılanacak. Henüz kimleri içerdiği belirlenmemiş olan ikinci grup ise Mart ile Haziran ayları arasında aşılanacak. Üçüncü grubun ise yaz aylarında aşılanması bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU