Telegraaf gazetesinin bir organizasyonun hazırladığı “Uluslararası askeri silah ve mühimmat kullanımını” ile ilgili rapora dayandırarak verdiği habere göre, terör örgütü IŞİD tarafından kullanılan bombaların içinde Hollanda menşeli hidrojen peroksit bulunuyor. Bu kimyasalı üreten firma ise Roermond’da bulunan Solvay şirketi.

Limburg bölgesinde yer alan şirket yetkilileri ise bu haberle sarsıldıklarını ve ürettikleri ürünün IŞID tarafından kullanıldığını bilmediklerini belirtti. Gazeteye açıklama yapan şirket yetkilisi “Şirketimizin adının geçtiğini gördüğümüzde donup kaldık” şeklinde ifade kullandı.

Yapılan açıklamaya göre Solvay 2014 yılında 200 varil hidrojen peroksiti Amerikalı bir şirkete teslim etmiş ve teslimat Türkiye’de gerçekleşmiş.

Rapora göre ise teslim alınan bu kimyasal yüklü variller, üç farklı Iraklı şirkete satılmış. Solvay yetkilileri bu satıştan sonrasında varillere ne olduğunu bilmediğini belirtirken “Müşterimize teslimat yapıldıktan sonra nasıl bir işlem olduğunu bilmemiz mümkün değil” dedi.

©SONHABER.EU