Bu vesileyle, zaman zaman yaptığımız söyleşilere bu kez bir hanım girişimcimizi konu aldık.
Dört yıl önce açtığı iş yeri ile sadece Hollanda’dan değil Almanya ve Belçika’dan da binlerce kişiye hizmet veren Royal Mode Huis, kurdukları yuvaların temellerini atacak gelin ve damatlarin olmazsa olmazı.

Nermin Tecim Koçak’ı onlarca müşteriye hizmet için koşuştururken ziyaret ettik. Faslı, Sürinamlı ve Türk müşteriler, düğün için veya özel günleri için giyecek alma telaşındaydı. Bu kadar yoğunluğun bir başka nedeni ise fiyatlarda yüzde 70’e varan indirimler. Malum sezon sonu…

Hollanda’da indirim deyince indirim olduğunu her tüketici çok iyi biliyor. Yani bazı ülkelerde olduğu gibi aldatmaca değil.

Nermin Tecim Koçak Hollanda doğumlu ikinci neslin başarılı iş kadınlarından. Baba malum Konya’dan Hollanda’ya gelen birinci nesilden… Bir kaç yıllığına gelip dönemeyen, yatağını yorganını Hollanda’ya serenlerden.

Eşi Nafis Koçak Özellikle Rotterdam ve Feyenoord ilçesinde herkesin sevdiği saydığı ve ikinci neslin başarılı gençlerinden. O da 14 yıldır HORECA (Hotel Restoran Cafeterya) sektöründe nafakasını kazanıyor, iş bulmanın altın bulmak gibi olduğu günümüzde insanlara iş imkanı sağlıyor.

nermintecimkocakRoyal Mode Huis ve Nermin Tecim Koçak

“Vakit, nakittir” diye düşünüyor ve Nermin Tecim Koçak hanıma sorularımızı sormaya başlıyoruz.

SonHaber: Neden giyim özellikle gelinlik damatlık, özel günler için giysi?
Nermin Tecim Koçak: Dört yıl önce kendi iş yerimi açmaya karar verince bir araştırma yaptım. Rotterdam’da bu sektörde bir açıklık vardı. İnsanlar ihtiyaçlarını gidermek için ya Türkiye’ye gidiyor ya da Hollanda’nın uzak şehirlerinde arıyorlardı ihtiyaçlarını.

SH: Peki neden Rotterdam Zuid?
NTK: Bu bölge özellikle bu cadde Rotterdam’ın en işlek, en bilinen, ulaşımı çok kolay bir caddesi.

SH: Bildiğimiz kadarı ile Royal Mode Huis deyince bilmeyen yok. Maşallah hani derler ya karınca gibi işliyor. Buranın yoğunluğu çocuk, üstelik Nafis bey de kendi işi ile meşgul .Bir kadın olarak Bu kadar yoğunluk zor olmuyor mu sizin için?
NTK: Eğer yaptığınız işi severek ve planlı olarak yaparsanız hiç de zor değil. Elbette eşimin de desteği var.

“Kadınlar ekonomik olarak özgür olmalı”

SH: Hele de son yıllarda işsizlik had safhada iken sizin gibi başarılı kendi ayakları üzerinde duran işveren kadınlarımızın önemi bir kat daha artıyor. Öte yandan maddi manevi sıkıntılar içinde kıvranan kadınlar. Dünya kadınlar günü yaklaşıyor kadınlarımıza mesajınızı alabilir miyiz?
NTK: Teşekkür ederim. Kadınlarımız ekonomik özgürlüğü olmak zorunda yani koca eline bakmaktan ziyade ne yapabilirim, nasıl benim kendime çevreme faydam olabilir diye düşünmeli. Zaten bizim kadınlarımız çalışkandır, üretkendir, yeterki onlara inanılsın, güvenilsin, imkan verilsin. Destek olunmuyorsa bile köste olunmasın

SH: Peki eşiniz Nafis bey bu konularda size destek oldu diye mi siz bu kadar başarılısınız?
NTK: Elbette, eşler uyum içinde olmalı. Ben eşimi tarif ederken o benim ruh ikizim, bir elmanın yarısı o yarısı benim diye tarif ediyorum ve öyledir de…

SH: İnsanlar genelde ilk bir işe başlarken pek cesaret edemezler, ama birisi başlayınca cesaretlenirler. Size burayı bana devret diyen olmuyor mu?
NTK: Olmaz mı çok var…

SH: Peki devretmeyi düşünür müsünüz?
NTK: Neden olmasın. Rızkın onda dokuzu ticarettir demişler. O yüzden eğer anlaşabileceğim biri olursa seve seve devrederim.

SH: Yani bir çocuğunuz var Allah bağışlasın, duyduğumuza göre biri de yolda. Devredip çocuk mu bakacaksınız?
NTK: Hayır hayır… Şu anda Hollanda’da iş bulmak oldukça zor. Biraz birikimi olanlar, biraz da cesareti olanlara diyorum ki burası olur, başka bir iş olur fark etmez, cesaretlerini toplayıp kendi iş yerlerini açabilir kadınlarımız.

SH: kısaca siz kadınlarımıza iş bulamıyorsan kendi işini kur diyorsunuz doğru mu anlamışım.
NTK: Ben sadece bildiğim kadarı ile yol göstermeye çalışıyorum…

Kadın: İnci…

SH: Sorularıma bir iki kelime ile cevap verirmisiniz mesela ben Hollanda deyince aklınıza ne geliyor?
NTK: Rotterdam. (Bence dünyanın en güzel şehirlerinden. )

SH: Kadın?
NTK: İnci

SH: Aile?
NTK: Huzur, mutluluk

SH: Giyim?
NTK: Yakışan

SH: Türkiye?
NTK: Tatil

SH: Eş, evlilik?
NTK: Ruh ikizi, bir elmanın yarısı

SH: Mutfak?
NTK: Hamur işi hariç yemek

SH: yemek?
NTK: Açlık,( boğa burcuyum çok yerim )

SH: Müşteri?
NTK: Velinimet…

SH: Çocuk?
NTK: anne baba olanlar bilir. İstikbal, gelecek, can parçası.

Gittik, Gördük, yazdık… Söyleşimizi bir tespitimizle bitirmek gerekirse derlerki, Bir işteki başarının sırrı İş yeri açmadan tebessüm etmeyi, güler yüzlü olmayı öğrenmek gerek. Oysa Nermin hanım başarısının sırrı ailesinden aldığı Anadolu kültürü, misafirperverliği, güler yüzü cesaret bilgisi ve eşinin desteğinde saklı.

Şayet bu özellikler sizde de varsa gidin Royal Mode Huis’in sahibi siz olun.
Daha fazla bilgi için: 010 848 9500

12715795_10154142812759448_868732061411216646_n

©SONHABER.EU