Rheinland-Pfalz eyaletinin Ludwigshafen şehri yakınlarındaki Limburgerhof kasabasında bulunan Rudolf-Wihr-Realschule Plus adlı ortaokulda ırkçı Alman öğretmen tarafından 3 Türk çocuğu şiddete maruz kaldı.





Olayla ilgili olarak Türkiye gazetesine açıklamada bulunan anne Nebiye S., çocuklarının telefonu üzerine gittiği okulda durumdan haberdar olduğunu ve olay yerine polis çağırdığını kaydetti.





Olayın gerçekleştiği teneffüs saatinde diğer okul öğrencilerin gözü önünde cereyan eden şiddet eylemini gören öğrencilerin şahitlik yapmak istediklerini bildirdiği ve polis tarafından da kayıt altına alındığını anlatan mağdur Türk çocuklarının annesi, olayı Neustadt’ta bulunan ADD (Milli Eğitim Müdürlüğü)’ne şikayet ettiğini ve şiddet uygulayan Alman öğretmene karşı dava açtıklarını da belirtti.





Anne Nebiye S. söz konusu Alman öğretmenin daha önce de babası zenci annesi Alman olan bir zenci bir öğrenciye de şiddet uyguladığı ve daha sonra özür dilediğini de öğrendiğine dikkat çekerek, “Ben çocuklarımı okula öğrenmeleri için gönderiyorum. Öğretmenlerden dayak yemeleri için değil” şeklinde konuştu.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!