Belçika'nın Brugge şehrinde bir okuldaki aşırı sağcı bir gruba üye, Islam düşmanı 5 ırkçı öğrenci, kendi okullarındaki ülkeye yeni gelmiş yabancılar sınıfına silahlı bir terör saldırısı düzenlemek istediklerini ifade ettiler.

Öğrencilerden 17 ve 18 yaş grubunda olanlar ise Facebook sayfasında silah fotoğrafları yayınladı. Bir öğrencinin teneffüs esnasında ırkçı Nazi sözleri ve sloganları atmasının ardından okul yönetimi durumu polise bildirdi. Polis, ırkçı Nazi sözleri kullanan öğrencinin ifadesini aldı.

Yapılan araştırmanın ardından ırkçı öğrenci çetesi çökertildi. Savcılık, öğrenciler hakkında soruşturma başlattı. İlk etapta 5 öğrenci geçici bir süre için okuldan uzaklaştırıldı. Bir öğrencinin evinde düzenlenen baskında silahlar ele geçirildi.

İfadesi alınan öğrenciler kendilerinin faşist olduklarını inkar etmedikleri, Sağ İttifak Partisi (Rechtse Alliantie) kuracaklarını ve Belçika'daki tüm yabancıları öldürmek istediklerini belirtti. Polis, ırkçı zihniyetli Brugge kentindeki KTA okulu öğrencilerinin faşist olmaktan öte, çok kötü olaylar peşinde olduklarını bildirdi.

Asker kıyafetli fotoğraflar
Irkçı öğrencilerin Facebook sayfasında asker kıyafetli fotoğraflarıyla birlikte, "Dövüş için hazır", "Ben Flamanım benimle dalga geçemezsiniz" ve "Yabancılara ölüm" mesajları yer alıyor. OKAN sınıfında genellikle mülteci çocuklar eğitim görüyor ve ağırlıklı olarak bölge lisanı olan Felemenkçe lisanı öğretiliyor.

'Tehditleri ciddiye alıyoruz'
KTA Okul Sözcüsü Greet Verleye, "Öğrenciler arasında ırkçı faşist konuşmaları duyunca hemen polise verdik. Faşist zihniyetli öğrencilerin tehdidini çok ciddiye alıyoruz. Bir okul olarak, herkese hiçbir ayrım yapmaksızın hak ettikleri eğitimi vermek için çaba gösteriyoruz. Saldırı tehdidi alıyorsak, polisi aramamız doğaldır" dedi.

Savcının soruşturması üzerine sorgulanan 5 öğrenci serbest bırakıldı. Öğrencilerden birinin evinde silah ve askeri kıyafetler bulundu. Silah ve askeri kıyafetle poz veren öğrencinin daha sonra serbest bırakılması şaşkınlıkla karşılandı.