İngiltere'de mutasyona uğrayan ve daha bulaşıcı olan yeni virüs varyantının etkisiyle vaka sayıları ve can kayıpları hızla artmaya devam ediyor. Koronavirüsün yeni varyantının kontrol altına alınması için 4 Ocak'tan itibaren en yüksek alarm düzeyine geçilmiş ve ülke genelinde Şubat ortasına kadar tam kapanma devreye girmişti.

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 38 bin 598 kişide daha koronavirüs tespit edilirken, toplam vaka sayısının 3 milyon 395 bin 959'a yükseldiği belirtildi. İngiltere'de son 24 saatte koronavirüs kaynaklı 671 kişi daha hayatını kaybederken,  toplam can kaybının 89 bin 261'e ulaştığı belirtildi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde Kovid-19 aşısının ilk dozunu alan kişi sayısının ise 3 milyon 857 bin 266'ya yükseldiği bilgisi paylaşıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU