Rotterdam Belediye başkanı Ahmed Aboutaleb, TC. Rotterdam başkonsolosu Aytaç Yılmaz tarafından ziyaret edildi. Okulda bir oda taziye için tahsis edildi. Odada bulunan anı defterine ziyaretçiler ve bilhassa öğrencileri olayla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Rotterdam başkonsolosu basına herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bir saati aşkın bir süre okulda idareci ve çocuklarla görüşen Rotterdam belediye başkanı Ahmed Aboutaleb daha sonra kapıda bekleşen çok sayıda basın mensubuna görüşmesi ile alakalı açıklamada bulundu.

Basın mensupları belediye başkanına taziye defterine ne yazdığını sormaları üzerine “Waanzin, Waarom. “Çılgınlık! Niçin!” şeklinde bir not düştüğünü söyledi.

Biz de gazetemiz adına belediye başkanına “Maktulün defalarca polise suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatmamız üzerine Ahmed Aboutaleb “O konuyla bakanlık ilgileniyor şuan o yüzden bu konuda bir açıklama yapamıyorum” şeklinde bir cevap verdi.

Bu cevap üzerine aklımıza şu soru takıldı: geçtiğimiz yıl TC devlet Baklanı Sayın Betül Sayan geldiğinde yaşanan kriz esnasında polis kurumunun başında olan ve gerektiğinde çok ciddi emirler verebilen başkan niçin bu gün böyle cevap verdi anlamaya çalışıyoruz. Buna; “Topu taca atmak” diyebilir miyiz acaba?..

Doğus.nl