HTGV sayfalarında duyurduğu bildiride donör olunması için her zaman yaptığı çağırlar gibi bu kez de 8 yaşındaki Rana için duyarlı insanlara seslendi.

Başta, Rotterdam’da yaşayan Şenyürek ailesinin 8 yaşındaki kızı Rana için olmak üzere hala uygun ilik bulunamayan Ünal Efe için de seslenen HTGV, “Rana'nın hayatta kalabilmesi için tek çare "uygun ilik/ kök hücre” diyerek, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Şenyürek ailesine ulaştık


HTGV kurucularından olan Nilgün Şahin ve HTGV Başkanı Nuray Murat, Son Haber adına Şenyürek ailesine ulaşarak, 8 yaşındaki lösemi hastası Rana hakkında geniş bilgi aldı.
Baba ve Anne Şenyürek, kızlarının hastalığının seyri hakkında verdikleri bilgide şunları söylediler:

“Kızımı Rana’nın 2013 senesinde bel ağrısı başlayan şikayeti üzerine hastaneye gittik. Ewing sarcom teşhisi konuldu. Bizim için uzun ve zorlu bir dönem başlamış oldu. Rana’nın tümörü omuriliğinin dördüncü ve beşinci diskleri üzerindeydi ve bu durum ameliyat için çok tehlikeli bir bölgeydi.

Tümörü küçültmek için belli bir süre kemoterapi tedavisi uygulandı. Fakat üçüncü kemoterapiyi aldıktan sonra vücudu daha fazla dayanamadı ve yoğun bakıma alındı. 20 günlük yoğun bakım sürecinde tabiri caizse kızımız ölümden döndü, şükür Rabbim onu bize tekrardan başladı ama kemoterapi beş santimlik tümörü sadece üç santime kadar küçülmüştü.

Biz Rana’mızın hala vücudunda olan üç santimlik tümörün de yok olması için İsviçre'ye PSI merkezine proton terapi almaya gittik. Bir ay boyunca her gün narkoz altında proton terapi aldı. Hollanda’ya geri döndüğümüzde yapılan araştırmalar sonunda elhamdülillah tümörün tamamen yok olduğunu ve ameliyata gerek kalınmadığını öğrendiğimiz gün bizim bayramımız oldu.

Şükür hastalıktan kurtulmuştu önümüzdeki ilk beş sene bizim için çok önemli idi. Hastalığın tekrarlama riski yüksekti, sürekli hastaneye kontrol amaçlı gidiyorduk. Son kontrolleri temiz çıkmıştı”

HTGV son kapı

Kızları Rana için kendi imkanları her kapıyı çalan Şenyürek ailesi aldıkları son haberle adeta hayatlarının şokunu yaşadılar.

İsviçrede aldıkları sonuçlardan sonra mutlulukları ve sevinçleri uzun sürmeyen Şenyürek ailesi, 7 Eylül 2016 tarihinde Rana’nın bacaklarındaki morlukları fak ederek, soluğu yine hastanede aldıklarını söyledi.

Yapılan araştırma sonuçları sonucu aldıkları haber Şenyürek ailesine ikinci bir darbe olur. 7 Eylül tarihinden sonraki gelişmeleri de anlatan Şenyürek çifti; “ Kızımızın bacaklarında oluşan morluklardan şüphelenerek hastaneye götürdük. yapılan ilk biyopsi sonucuna göre bize %99.9 AML acute lösemi denildi.


Korktuğumuz başımıza gelmiş ve hastalık bir başka türüyle geri dönmüştü: Tam teşhis için ikinci biyopsi yapıldı ve ikinci biyopsi Sonucu ise MDS hastalığının son aşaması olduğu AML acute lösemiye dönüşme riskinin yüksek olduğunu ve bir an önce uygun ilik bulunup nakil yapılması gerektiğini söylediler ; şuan Rana’mızın tek şansı ilik nakli” dediler.

Çaresiz kalan aile son çare olarak bu konuda gece gündüz demden çalışan HTGV’nı aradı. HTGV, başta Bade (4) olmak üzere Ünal Efe’den (8) sonra şimdi de Rana için kapı kapı dolaşarak Rana’ya uygun ilik bulmaya çalışıyor.

Edidörün notu:
Son Haber olarak sorumlu yayıncılık anlayışımızla, tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, donör olmaya davet ederken, hiç bir menfaat gözetmeden, ceplerinden para harcayarak gece gündüz bir hayatı daha kurtarmak için çabalayan HTVG ile irtibata geçmenizi rica edeiyoruz.

© SONHABER.EU