Bu tür yayınların Hollanda Türk Toplumunda oluşturduğu gerginliğe dikkat çekilen duyuruda, bu tür haberlerin asılsız ve ciddiye alınmaması gerektiği vurgulanıyor.

Hollanda Türk Federasyonu tarafından “Kamuoyuna duyuru” başlıklı ve 9 Nisan 2016 tarihli bildiri şöyle:
Son günlerde genel başkanımız Sayın Murat Gedik beyin resmi ve ismi kullanılarak bazı kurumlar ve yöneticileri Türk toplumuna hedef olarak gösterilmektedir. Söz konusu olan haberlerle ilgili genel başkanımız ve Federasyonumuzun hiçbir ilgisi yoktur. Bu tür yayın ve iddialar Türk toplumuna hayır getirmediği gibi toplumumuzda sadece gerginlik oluşturmaktadır. Bu sebepten dolayı bu tür haberler ciddiye alınmamalıdır.

Hollanda Türk Federasyon her zaman Türk milletinin menfaatlerinin yanında olmaya devam edecektir. Yanlışlara her zaman tepkisini demokratik çerçeveler içerisinde koyacaktır. Bu tepkileri koyarken toplumumuzun huzurunu bozacak ve gerecek açıklamalardan uzak durmaya özen gösterecektir. Federasyonumuzu ya da genel başkanımızı kaynak göstermeden yapılan her türlü haber bizlerin dışında gelişmektedir ve bizleri bağlamamaktadır.

Özellikle genel başkanımızın resmini kullanıp ve onu adeta hedef gösteren paylaşımlara karşı hukuki hakkımızı gerektiği gibi değerlendireceğimizi kamuoyuna arz ederiz.

Hollanda Türk Federasyonu

©SONHABER.EU