Çiftçilerin, bugün planladıkları Malieveld’deki gösteriyi engellemek için alana giden yollar askeri kamyonlar ve araçlarla kapatıldı.

Çiftçilerin gösteri için Binnenhof’a girmeye çalıştığı saatlerde mecliste oylanması beklenen yüksek protein içeren yemleri yasaklayan yasanın görüşülmesinin 03:30’a ertelendiği açıklandı.

Daha sonra bir diğer grup çiftçinin de Groningen’de bulunan Eelde havaalanını traktörlerle kapattıkları ancak ilerleyen saatlerde alanı terk ettikleri bildirildi.

Gece istedikleri gösteriyi yapamayan çiftçiler, bugün saat 12 ile 13 arasında Malieveld’de bir gösteri yapmayı planladıklarını, podyumun ve ses sisteminin hazırlandığını açıkladılar. Ancak polisin gösteriye izin vermeyeceği tahmin ediliyor.

Sosyal medyada, Den Haag’da olağanüstü hal ilan edildiğine dair yayılan haberler polis tarafından yalanlandı.

Hükümet adına yapılan açıklamada, büyük miktarda azot salınımını engellemek için yüksek protein içeren yemlerin yasaklanmasıyla ilgili yasanın değiştirilmesine ya da düzeltilmesine vakit olmadığı ve bir an önce yasanın çıkması gerektiği belirtildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU