'Partini Evde Bırak Bayrağını Alda Gel' adlı eylem Hollanda’da yaşayan binlerce Türkiye sevdalısını bir araya getirdi. Türkiye’de yaşanan terör eylemlerini protesto etmek, Türk-Kürt kardeşliğini vurgulamak, Hollanda’nın PKK’yı terör örgütü olarak görmesini sağlamak ve terör olaylarında hayatını kaybeden polis ve askerleri anmak için bir araya gelen protesto eyleminde sadece Türk Bayrakları taşındı.


Hollanda'nın Rotterdam şehrinde düzenlenen ve genç gönüllüler tarafından organize edilen eyleme genç akademisyenler, Türk STK Temsilcileri, işadamları, bir çok farklı görüşe sahip dernek yöneticileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Rotterdam Adalet Sarayının bulunduğu Wilhelmineplein'de saat 14 civarında toplanan ve sayıları beş bin civarında bulunan Hollandalı Türkler, yürüşe geçmeden attıkları sloganlarla yeri göğü inlettiler.

Organizasyon tarafından yapılan konuşmalarda verilecek mesajların yerine ulaşması için hiç bir taşkınlığa ve provakasyona meydan vermemek için uyarılar yapıldı. Terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin adları tek tek okundu, her şehitin adının okunmasının ardından hep bir ağızdan “Burda” diye karşılık verildi. Edilen duaların ardından yürüyüş başladı.

3 kilometrelik güzargahta yürüyen topluluk yol boyunca ”Her Türk asker doğar”, “Türk Kürt Kardeştir”, “PKK Terör Örgütür”, “ Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” şeklinde slogan atarak ellerinde Türk bayrakları ile yürüdürler.



Tam bir birlik ve beraberliğin sergilendiği, terörün tek yürek lanetlendiği, yürüyüste güvenlik güçlerinin sıkı güvenlik önlemi aldığı gözlenirken, hiç bir taşkınlık yaşanmadı. Güzergah üzerinde ikamet eden Hollandalı Türklerin balkonlarını Türk Bayrakları ile süsledikleri dikkat çekerken, Teröre lanet Mitingine Hollanda Medyasının yoğun ilgisi gözden kaçmadı.

Tekbir sesleri ile son bulan yürüyüşün son durağı olan meydanda bir araya gelen Hollandalı Türklere hitaben Türk Asıllı Milletvekli ve Denk Partisi kurucusu Tunahan Kuzu bir konuşma yaptı. Kuzu konuşmasında protesto eylemine katılanlara teşekkür ederken, Türkiye’de yaşanan olaylarda hayatını kaybeden şehitlere rahmet diledi. Tüm Hollandanın gözünün bu protesto eyleminde olduğunu söyleyen Kuzu, hiç bir taşkınlık olmadan herkesin evine gitmesini söyledi. Avrupa’nın Türkiye’de yaşanan olayları tek taraflı değerlendiremekten vaz geçmesi gerektiğini vurguladı.

SONHABER.EU