Halen Hollanda askeriyesinde görevli olan bir askerin terör örgütü İŞİD’e katılmak için Suriye’ye gittiği belirtildi.

Hollanda Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, halen Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde görev alan 26 yaşında çavuş rütbesindeki bir askerin IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gittiğinin anlaşıldığını duyurdu.

Bakanlık bu kişinin askeriyeden direk olarak ihraç edildiğini, enformasyon almasının ve sisteme girişlerinin engellendiğini duyurdu.

Savcılık açıklamasında sözü edilen çavuşun ne zaman Suriye’ye gittiğinin henüz bilinmediğini belirtirken Savunma, çavuşun ”askeri fonksiyonu ile ilgili herhangi bir hasar ya da risk” teşkil edip etmediğinin araştırıldığını duyurdu.

Şimdiye kadar hiçbir askerin IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gitmediğini, bu durumun ilk kez yaşandığını belirten Savunma Bakanı Hennis “İŞİD’e katılmak için seyahat etmek hem kabul edilemez hem de yasal değil. Arkadaşları başkalarının özgürlüğü için kendini feda ederken birinin kötülük tarafına geçtiğini görmek hayal kırıklığı yaratıyor” dedi.

IŞİD’e katıldığı tahmin edilen çavuşun rütbesi gereği, silahlı kuvvetler ile ilgili operasyonel hassas bilgileri sızdırmasının mümkün olmadığı belirtiliyor.