NRC gazetesinin 8 Nisanda yayımlanan bir makalesinde, aşırı sağcı Hollandalıların Fransa’da savaş kamplarına gittiğini ve orada bir iç savaş hazırlığı için hazırlandıklarını yazıyor.

NRC gazetesindeki makaleye göre, “Identitair Direniş” (‘Identitair Verzet’) adlı aşırı sağcı gurubun 25 üyesinin Fransa’da, askeri eğitim alıyor.

Elbette bu Hollanda için endişe verici bir gelişme ve bu nedenle DENK Eindhoven bu hafta kendisini tüm radikalleşme biçimleriyle ilgili soru önergesi hazırladı.

Eindhoven Belediyesinde Denk Partisi adına Meclis Grup Başkanlığı yapan Adem Topdağ, belediye yönetimine hazırladığı soru önergesini sundu.

Önergesinde, yönetimin "Identitair Direniş" örgütünün NRC gazetesinde çıkan haberinden bilgisinin olup olmadığını sordu.

Eindhoven’de Müslüman topluma yönelik en son (olumsuz) gelişmelerden dolayı, bu örgütün Eindhoven’de mevcut olup olmadığını ve bu aşırı sağcı örgütlerin Eindhoven’de bu tür bir eğitim alıp almadığını bilmek istediğini soran Adem Topdağ, endişelerini dile getirdi.

NRC gazetesinde yayımlanan makele

'Hollandalı aşırı sağcılar Fransa'da iç savaş için eğitim alıyor'

'Hollandalı aşırı sağcılar Fransa'da iç savaş için eğitim alıyor'

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!