Normalde de bu gibi dolandırma denemelerinin hep yapıldığını ancak şuan 3 kat daha fazla bildirim aldıkları açıklandı.

Mail yoluyla dolandırıcılık, gönderilen bir linkle online ödeme kanallarını kullanarak bir miktar yatırılması istenerek yapılıyor. Kişilere gelen “vergi dairesine borcunuz var” şeklinde başlayan maillerde genellikle çok kısa sürede ödeme yapılmaması durumunda icra takibinin başlayacağı tehdidi yapılıyor.

Vergi dairesinden Henk Hendriks yaptığı açıklamada, vergi dairesinin kesinlikle mail ya da sms yoluyla iletişim kurmadığına vurgu yaptı.

Hendriks açıklamasında, “normalde haftada yaklaşık 2 bin bildirim aldıklarını ancak koronavirüs salgını döneminde bu sayının 10 bin ile 12 bin arasında olduğunu” anlattı. “Şu anda sayı 4 – 5 bin seviyesine düşmüş olsa da artış devam ediyor” diyen Hendriks; “vergi dairesinin dolandırcılık yağtığı tespit edilen web site adreslerini engellettiğini ancak bu alanda musluğun hep açık olduğunu” ekledi.

Aynı şekilde WhatsApp ya da sms yoluyla da dolandırıcılık denemelerinin yaygınlaştığına dikkat çekiliyor. Bu şekilde dolandırılanların sayısı hakkında bir bilgi bulunmuyor. Ancak kurumlar, insanları uyararak dolandırılmalarına engel olmaya çalışıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
 

Habernet