UİD Hollanda başkanı Turan Atmacanın yayımladığı mesaj şöyle:

Değerli Kardeşlerim bizler Avrupalı Türkler olarak , taşıdığımız sorumluluğumuzun an itibarı ile daha farklı bir boyuta ulaştığını idrak etmeliyiz .
Avrupa’da yaşayan Vatandaşlarımızın her birinin büyük sorumluluk taşıdığını ve bu sıkıntılı süreçte bu sorumluluğun dahada arttığını bilmeliyiz.
Değerli Kardeşlerimyaşadığımız coğrafyalarda bizim sabrımızı , PKK lılar ve yandaşları yapacakları provokatif olaylarla biraz daha fazla zorlayacaklar.
Lakin bizlerin duruşunda sokaktaki it sürüleri ( PKK lılar) olmamalı,
Bizim mücadele alanımız kesinlikle bu it sürülerine karşı sokak ortamı olmamalı.
Bizi ısrarla sokak ortamına çekmeye çalışacaktırlar , lakin bizler soğuk kanlı , sabırlı olmalıyız.
Bizler yaşadığımız Avrupalı Ülkelerin tamamının Türkiye karşıtı olduklarını , dolaysıyla bize karşı olduklarını unutmamalıyız.
Onlar bizi her ne kadar sokak kavgasına çekmeye çalışsalarda, böyle bir süreç Ülkemizin başlattığı bu haklı mücadeleye gölge düşürür.
Bizler bize yakışır şekilde daha diplomatik hamlelerle bu süreçte mücadelemizi vermeliyiz .
İşte sağduyulu ve stratejik hareket etmemiz için tüm Şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir.
Değerli kardeşlerim olası saldırılarda , sıcak gelişmelerde kesinlikle Emniyet güçlerini bilgilendirelim. Fehri davranışlar içersinde bulunmayalım.
Unutmayalım bizler Türkiye’mizin Avrupa’ya açılan penceresiyiz .
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Şu anda Ülkemizin bekası için , mücadele eden başta kahraman ordumuza ve tüm gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize selam olsun , Allahım bu aziz Türk Milletini korusun.!!!

UİD Hollanda Başkanı
Turan Atmaca

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın  

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!