Hollanda basını Erdoğan'ı bahane ederek Hollanda'da yaşayan Türk kökenli Hollandalı vatandaşları hedef alıyor.

Hollanda basınında son dönemlerde Müslümanlar ve Faslılar üzerinden yürütülenalgı operasyonunda şimdi de Türkler eklendi. Hollanda'da geçtiğimiz günlerde başlatılan Erdoğan'ı itibarsızlaştırma operasyonunun ardından Türkler ve kurumları ile ilgili algı operasyonuna start verildiği görülüyor.

Özellikle basın yoluyla halka empoze edilmeye çalışılan yalan yanlış bilgilerin çeştili Türk kurumları tarafından düzeltilmesi ve gerçeğin ortaya çıkmasıyla hedefine ulaşamayan Hollanda basını Türkiye'yi ve Türkleri karalamaya devam ediyor. Basının yanı sıra Hollanda siyasetinde yer alan Sadet Karabulut ve Keklik Yücel gibi isimlerin de Türklere yüklenmesi dikkat çekiyor.

Hollanda'da yeni trend , farklı düşüncelere sahip olan anavatanına, anakimliğine , dinine sahip çıkan ve kendi haklarını savunan herkes '' Erdoğan'ın uzun kolu '' olarak damgalanıyor. Erdoğan'ı sevmeyince Hollandalı vatandaş olup sevenleri ise '' Sultan'ın neferleri'' , '' Ankara'nın uzantıları'' gibi yorumlarla entegre olamadıkları gerekçesiyle Hollanda vatandaşları olmalarına rağmen ötekileştiriliyorlar.

Yıllardır 'entegre' algısı ile yabancı kökenli vatandaşlarına baskı uygulayan ve her fırsatta aşağılayan Hollanda, bu kişileri işine gelince Hollandalı gelmeyince yabancı olarak görüyor. Hollanda vatandaşı olan yabancı kökenli kişilerin sorunlarına çözüm aramak yerine dışlamayı tercih eden Hollanda, Türkiye'nin vatandaşına sahip çıkmasını hazmedemiyor.

Hollanda toplumunda önemli yer edinmiş Türk kökenli Hollanda vatandaşları ve kurumları zan altında bırakan Hollandalı gazeteci ve yazarlar, uğradıkları haksızlıklara karşı ses çıkaranları Erdoğan'ın uzun kolu olarak göstermeye çalışıyorlar.

SONHABER.EU