Bu yılın başlarında yapılan birbirinden bağımsız 3 ayrı şikayet üzerine polis, olaylar arasında ilişki olabileceğini düşündü ve geniş çapta araştırma başlattı. Şüphelerinde haklı çıkan emniyet güçleri, 3 olayın da failinin aynı şahıslar olduğunu belirledi.

Baskında Yakaladılar

Polis, yaptığı çalışmalar sonucunda zanlıların üs olarak belirledikleri iş yerini tespit etti. Zanlıların Den Bosch kentindeki otomobil galerisine baskın düzenledi. Baskında 8 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda mağdur kız çocuklarına ait çıplak fotoğraf ve filmler bulundu. Polis, zanlılara ait değerli eşyalara da el koydu.

Kız çocukların sayısı fazla olabilir

Emniyet güçlerinin verdiği bilgiye göre, tecavüz ve istismar mağdurlarının çoğu korktukları için şikayetçi olmadı. Zanlıların gözaltında bulunduğunu belirten emniyet güçleri, böyle bir olay yaşamış şahısların korkmadan kendilerine başvurması gerektiğini de bildirdi.

Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Kaynak: BBC