Hava sıcaklığının normalin üzerinde seyretmesi ve kuru bir yaz olması nedeniyle Hollanda'da su kullanımında artış yaşanması bazı bölgelerde suyun yetersiz kalmasına sebep oldu.

Daha önce çeşitli su firmaları yaptıkları açıklamalarda vatandaşları günün belirli saatlerinde su tüketimine dikkat edilmesi ve gün içerisinde idareli kullanılması yönünde uyarmıştı.

Meteoroloji uzmanlarının tahminleri ve iklim değişikliğinden yola çıkan uzmanlar önümüzdeki yıllarda da Hollanda'da yazların sıcak ve kuru geçebileceği ihtimalini değerlendirerek susuz kalmamak için şimdiden altyapıda çalışmaların başlatılması gerektiğini vurguladı.

Ülkede su krizinin bazı bölgelerde ciddi problemlere neden olması dikkate alınarak, suyun yeterli derecede tedarik edilebilmesi için firmaların önlem alması tavsiye edildi.

Su firmalarının aşırı su tüketimi nedeniyle, su depolama havuzlarını doldurma, pompalama, arıtma ve su tehsisatı gibi işlemlerin yürütülmesinde yetersiz kaldığı için su krizi meydana geldiği bildirildi. Bu nedenle altyapının geliştirilmesi ve su probleminin önümüzdeki yıllarda ciddi boyutlara ulaşmaması için önlem alınması belirtildi.

Güney Hollanda bölgesinde okulların tatil olmasıyla birlikte su kullanımında hafif düşüş yaşandığı, Kuzey Hollanda bölgesinde ise haftaya tatil olacak olmasından dolayı bu bölgede hala yüksek olduğu açıklandı.

SONHABER.EU