Hollanda'nın Den Haag kentinde De Filosoof adlı içki mağazasının sahibi Badakhani, ürettiği 'Rumi' adlı ve semazen logolu votkadan dolayı tehdit edildiğini iddia etti.

De Filosoof adlı içki mağazasını işleten Badakhani, De Telegraaf gazetesine, ‘Hollanda’da ve Türkiye’de hakkımda olumsuz kampanya başlatıldı.’ açıklamasında bulundu.

Hollanda'nın Den Haag kentinde "Rumi" marka votka üreten Ofran Badakhani, Türklerden gelen yoğun tehditler nedeniyle 3 gün boyunca işyerini kapattığını iddia etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, 8 Mart'ta Twitter hesabından, Rumi marka votka konusunda gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.

Altay daha sonra, "2,5 milyon Konyalı adına" Hollanda makamlarına bir mektup gönderdi.

Hollanda'nın De Telegraaf gazetesine göre Altay, "ayrılıkçı ve kışkırtıcı" olarak tanımladığı girişime tepki göstererek, Hollandalı yetkililerden Rumi marka votkanın satışını durdurmasını istedi.

Hollanda dış işleri bakanı Blok Konya’dan gelen mektubu Hollanda temsilciler meclisine bildirdi.

VVD'li Bakan Blok yaptığı açıklamada, Konya belediye başkanının mektubuna cevap vereceğini, Mektuba, "Hollanda’da bazılarının hoşuna gitmese bile herkesin bir ürüne özgürce istediği ismi verebileceğini bildireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ofran Badakhani, De Telegraaf gazetesinin, birçok Müslüman tarafından kutsal sayılan Mevlana'nın adının alkollü bir içkiye verilmesinin tepki çekeceğini düşünmediniz mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hayır. Biz Farsiler, Rumi'yi şarap hakkında da yazan bir şair ve düşünür olarak anarız. Şiirlerini atasözü olarak kullanırız. Votkam, ona bir hediyedir."

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!